fbpx

Direct Charging, parteneri si dupa Brexit

Compania Direct Charging, specializata in comertul online de incarcatoare si baterii externe pentru laptop, și-a început colaborarea cu DigitalPoint in luna ianuarie a acestui an, apeland la serviciile noastre SEO pentru site-ul aflat deja in dotare. Impreuna, ne-am propus  sa-l propulsam pe prima pagina in motorul de cautare Google, pana la finalul lunii iunie. 

Insa echipa noastra si-a atins acest obiectiv in doar in 3 luni, adica in jumatate din termenul propus, chiar si in contextul crizei mondiale provocate de virusul Covid-19 si al situatiei politice incerte din Regatul Unit cauzat de Brexit. 

Asfel, in luna Martie, website-ul partenerilor nostri s-a pozitionat deja pe prima pagina Google cu 2 termeni cheie: 

  1. “laptop battery analyzer” 
  2. ‘’external laptop battery chargers”

Prin urmare, am reusit sa fim pe pozitii similare cu  principalele companii ce au deja o veche traditie in comertul si promovarea online: Alibaba, Amazon, Aliexpress, IndiaMart sau eBay.

De ce am reusit sa facem asta de ori mai repede fata de termenul propus?

Strategia noastra a avut doua directii clare:

  1. SEO;
  2. Copywriting.

Pentru optimizarea SEO, am facut o expertiza de inceput pentru a cunoaste situatia reala a companiei, dupa care, aplicand strategiile potrivite, am reusit sa crestem vizibilitatea si numarul de click-uri a website-ului chiar din prima luna.

 Aceasta crestere a fost majoritar organica, de la o luna la alta, desi am pornit de la un trafic mic pe site. Treptat, cu rabdare si implicare din partea echipei, site-ul companiei Direct Charging a inceput sa genereze si vanzari.  

Pentru partea de Copywriting am creat articole tehnice, descriptive si educative, in care am prezentat produsele partenerilor nostri si utilitatea lor. Astfel, DigitalPoint a furnizat in aceste 3 luni, 15 astfel de articole in limba engleza pentru blog-ul partenerilor nostri. Prin aceste articole s-a urmărit atat promovarea websiteului si cresterea vizibilitatii pe google, cat si cresterea vanzarilor din magazinul online și cresterea gradului de incredere al clienților companiei.

Arata-le clientilor tai ca valoreaza mai mult decat simple cifre si vor avea incredere in tine

Printre subiectele discutate in aceste articole, se regasesc:

  1. Prezentarea tipurilor de incarcatoare externe pentru bateria laptopului ce se regasesc in magazinul online al companiei Direct Charging, in cadrul articolului „Charge your spare battery outside the laptop: A look on three external laptop battery chargers”.
  2. Am discutat despre importanța și beneficiile unui analizator pentru bateria laptopului si despre modul de folosire in articolul Why the health of your battery is as important as yours: The NLBA1 laptop battery analyzer. Scopul final al acestui final a fost de a prezenta si propune spre vanzare produsul „NLBA1 laptop battery analyzer” ce se regaseste la final si sub forma de cuvant cheie.
  3. Am prezentat o serie de informatii esentiale pentru buna functionare a unui laptop si a bateriei acestuia, in articolul The external laptop battery charger – when, why and how to use it. Una din strategiile noastre este de a oferi clientului informatii gratuite, fara a cere ceva la schimb, pentru a-i castiga increderea. 

Concluzii

Website-ul este un important instrument pentru cresterea unei afaceri, dar nu este de ajuns. Un continut bun si o strategie de optimizare sunt elementele care fac diferenta, deoarece piata consumatorilor este asaltata constant de informatii. Din acest motiv, avem nevoie de un continut de calitate si original pentru a putea atrage potentialii clienti si pentru a-i mentine pe cei deja existenti, indiferent ca vorbim texte, imagini sau  video.

 In acest context, obiectivele propuse in colaborarea cu Direct Charging au fost mentinea unui content calitativ prin articole scrise, prin care sa care sa ajutam la cresterea website-ului atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Prin intermediul strategiilor SEO, ne-am propus si am reusit sa-l pozitionam pe prima pagina in motorul de cautare Google, pe baza cuvintelor cheie folosite in articole. Astfel, am crescut vizibilitatea produselor si am generat vanzari pe magazinul online al partenerilor nostri. 

Multumim Direct Charging pentru increderea oferita!

Cu drag, 


DigitalPoint – Grow online with great content!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *